Letter to Editor: The new designs Comm.Civic Campus (scaled down)

July 10, 2018
By

South San Francisco, CA    July 10, 2018  by Linda Gomez, SSF Resident

Dear Editor,

South San Francisco residents who have been following this mammoth project unfold are witnessing a scaled down project but more expensive endeavor taken on by the City.

It is difficult to understand how the City spends hundreds of thousands of tax payer dollars on consultants yet they couldn’t get a clear cost estimate two years ago, even in the current building frenzy. The project today is smaller and pricier.

We now know more than previous designs.  There is little found in the new design that is aesthetically pleasing. Other than providing for the police dept. because of the City’s planned expansion of our community with a recreation center, the rest is unnecessary wasteful spending. If they proceed as planned it will be like slapping lipstick on a 600-pound hog. Nice but ugly. Who will sit in all that open space as So. City winds howl across Chestnut every afternoon while the waft of gasoline fumes drift across the noses of those who sit outside?

Keep an eye on what they are saving for later:  a new fire station. They’ll have to sell the current housing of the council chambers. I’d like to see the Building Dept. move there. That site is better and likely safer and newer than those bungalows they’re housed in now, which is circa 1960s. It appears the council  knows how to sell and spend money, dodge questions and avoid solutions citizens offer. Maybe they’ll listen this time. CLICK HERE for link to SSF Council Study Presentation as shown below

Linda Gomez
 

Tags: , , , ,

2 Responses to Letter to Editor: The new designs Comm.Civic Campus (scaled down)

  1. Peggy Deras
    July 10, 2018 at 2:16 pm

    $210 million dollars! That’s $20 million more than the $190 million of their previous high estimate! That’s nearly a quarter of a BILLION DOLLARS! I have no doubt they’ll be there in no time!
    Remember: The money our city has and expects to use to pay for this project with Measure W funds stands at $70 million. That’s 1/3 of the current total cost (and climbing) for our Council Members’ “Playground”. A Playground that does finally include the underground parking we already have at the existing MSB (Municipal Services Building). This is death by a thousand cuts!

    What the heck is wrong with the idea of putting another level on top of the MSB? Thereby doubling its square footage at far less cost. Even adding two levels, tripling its size, would cost far less than this boondoggle.

  2. your neighbor
    July 10, 2018 at 11:55 pm

    Peggy Deras,

    They were afraid of your reaction is why they haven’t given us the full design plan. Better to keep us guessing. They used up all the money the Measure W was supposed to collect in 30 years in less than 5 years. Are they any better than the school district?

    The “White Box Theater?” guess that will be a great place for the homeless to pitch their tents.
    That was the dream of one of the council members.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *